Za sve informacije kontaktirajte naše agente na

sonictours1@gmail.com

 

VIJETNAM KAMBODŽA TAJLAND

VIJETNAM KAMBODŽA TAJLAND

.....:::::- 23 dana nevidjene avanture -:::::.....

TAJLAND

TAJLAND

15 dana

Polasci: USKORO!!!

 

 

Naša tura će vam omogućiti da osetite prave čari zemlje smeha. Prepuštanje izrazito spiritualnom pogledu na svet budista i 15 dana apsolutnog užitka i totalnog opuštanja život će vam učiniti mnogo bogatijim. Krajnje neklasično putovanje koje do skoro nije postojalo u ponudi turističkih agencija Srbije i nov pristup Tajlandu i budističkoj kulturi. Neverovatan doživljaj prirode, uživanje u masažama i egzotičnim ukusima, ali i ozbiljnom noćnom provodu!


Plan i program puta: 


1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Bangkoka sa usputnim presedanjem.

2. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do guest house-a koji se nalazi u Khao San Road regiji. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa thailandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem šetnja po Khao San Roudu i odlazak do najviše zgrade u Bangkoku- Baiyoke Sky (84. sprata) sa koje se pruža neverovatna panorama grada. Noćenje.

3. dan: Bangkok

Posle doručka fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praya. Videćemo stari deo Bangkoka, naselja i život na vodi, muzej kraljevskih brodića i najstariji hram u Bangkoku - Wat Arun (hram zore), kao i Wat Pho – hram ležećeg Bude i Grand Palace. Nakon završenog razgledanja, slobodno vreme. U večernjim satima odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Nećete verovati šta vidite :) Noćenje.

4. dan: Bangkok

Nakon doručka fakultativni izlet u Ayutthayu, nekadašnju prestonicu Tajlanda - bivšeg Siam carstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka kmerskih palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti RC - ulicu gde se nalazi mnoštvo klubova, diskoteka… Noćenje.

5. dan: Bangkok – Suratthani – Koh Phan Gan

Pakujemo stvari, ostavljamo ih u locker-room-u i koristimo slobodno vreme do polaska autobusa za ostrvo Koh Phan Gan. Noćna vožnja… (MOGUĆNOST DOPLATE ZA AVIO PREVOZ DO OSTRVA UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE U BANGKOKU)

6. dan: Koh Phan Gan

U jutarnjim satima dolazak u mesto Suratthani, odakle polazi brod za Koh Phan Gan. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas čeka tamo negde. Dolazak na ostrvo u 14 h. Transfer do bungalova, smeštanje, klopa… i zabava može da počne…6 – 12. dan (6 noćenja): Koh Phan Gan

Ostrvo Koh Phan Gan poznato je po: neponovljivoj energiji, fantastičnoj prirodi, prelepim plažama, ali i sadržajnom noćnom životu zbog koga ga nazivaju Ibicom jugoistočne Azije! Partijaćemo po plažama i džunglama, na žurkama Full Moon Party, Black moon, Shiva moon, Half moon… i u klubovima Loi Lay, Merkaba, Oasis... Radimo sve što volimo, bez ograničenja. Neko će gledati meč tajlandskog box-a uživo, neko će ići na organizovano noćno pecanje, nekog će možda privući Chicken fight, a neke ljude nećete moći da odvojite od neodoljivih tajlandjanki.

Na ostrvu nećete videti hotele sa mnogobrojnim zvezdicama, niti velike tržne centre. Ostrvo je kao stvoreno za mlade ljude pune energije. Svakodnevno ćemo uživati u mirisu i ukusu tropskog voća i odmarati telo i duh uz Tajlandsku masažu (oko 6€ po satu).

Svakako ćemo svi iznajmiti motore (oko 3€ po danu), ili džipove (oko 12€ po danu), a onda kreće zujanje po ostrvu, obilaženje svih mogućih plaža i vodopada, idemo na jahanje slonova, obilazimo farmu guštera, a možemo i na treking. Smejemo se svaki dan, po ceo dan!

Na ostrvu ima dovoljno interesantnih stvari da, ako planirate da se odmorite, nešto morate da propustite. Organizovan je i fakultativni izlet brodićem u Marine park, nacionalni park nedaleko od Koh Phan Gana, koji je sačinjen od 42 ostrva (jednodnevni izlet/trip). Nenaseljena ostrva sa netaknutom prirodom dozvoliće nam da biramo puste, rajske plaže, da se slikamo sa majmunčićima, da probamo snorkling okruženi mnoštvom šarenih ribica koje će nam jesti iz ruke. Postoji mogućnost obilaženja susednih ostrva Koh Tao i Koh Samui kao i odlaska na ostrvo Koh Phi Phi gde je sniman film Plaža. I još mnogo, mnogo toga….

12. dan: Koh Phan Gan – Suratthani – Bangkok

Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo u 12 h. Vožnja brodom do Suratthanija, ukrcavanje u bus i polazak za Bangkok. Noćna vožnja… (MOGUĆNOST DOPLATE ZA AVIO PREVOZ DO OSTRVA UZ JOŠ JEDNo NOĆENJE NA OSTRVU)

13. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok u 7 h. Transfer do guest house-a i slobodno vreme za šetnju, klopu i šoping – pokloni, suveniri i ostale drangulije, oduzeće vam ceo dan . Noćenje.

14. dan: Bangkok

Posle doručka fakultativni, celodnevni izlet – obilazak plutajuće pijace. Očaraće vas, mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Zatim poseta Hramu Tigrova - hram poznat po monahu koji je pripitomio tigrove, slikaćemo se sa njima i maziti ih kao da su obične mace :) U povratku, obilazak mosta na reci Kvaj. Ne propustite. Povratak u Bangkok u popodnevnim satima. Slobodno vreme za finalni šoping. Noćenje.

15. dan: Bangkok - Beograd

Pakovanje stvari, klopa, mali odmor i polako se krećemo prema aerodromu u Bangkoku. Polazak aviona za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd.SMEŠTAJ:

BANGKOK: Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela Bangkoka (kvart Khao San Road). Poseduje jednostavne dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

  

KOH PHAN GAN- BUNGALOVI /SOBE: Bungalovi se nalaze na severozapadnoj obali Koh phan Gana. Sobe i bungalovi su dvokrevetni i trokrevetni (Classic wooden ili traditional bungalows). Veoma su udobni sa mogućnošću korišćenja besplatnog interneta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i balkonski prostor. Sobe i bungalovi se nalaze na 50 metara od plaže na kojoj gosti mogu da uživaju u aktivnostima: Kajak, odbojka na pesku, ribolov. Restoran u okviru resorta nudi širok izbor Tajlandskih i specijaliteta zapadne kuhinje. Resort se nalazi na jednoj od najlepših plaža Koh Phan Gana odakle se može gledati fantastičan zalazak sunca koji uranja izmedju ostrva u more.


 Cena aranžmana:

USKORO!!!


Pri prijavi plaća se avans 250€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pre puta. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize, uplaćuje se iznos za osiguranje i vizu. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana ili preko računa. (MOGUĆNOST PLAĆANJA U 9 RATA)


Postoji mogućnost produžetka boravka na Tajlandu uz doplatu:

 

  • produžetak od 5 dana (aranžman od 20 dana) doplata je 150 eur

  • produžetak od 15 dana (aranžman od 30 dana) doplata je 300 eur (5 dana gratis!)

Aranžman obuhvata:

- Avio prevoz (Beograd-Bangkok-Beograd)

- Sve transfere po programu

- Prevoz autobusom (klima, video, audio) na relaciji (Bangkok-Surathani-Bangkok)

- Brod (sedište, klima) na relaciji (Suratthani-Koh Phan Gan-Suratthani)

- 5 noćenja u Guesthouse-u u Bangkoku (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)

- 6 noćenja u Bungalovima na Koh Phan Gan-u (1/2 ili 1/3 sa kupatilom)

- Organizacija i vodjenje puta

- Stručni vodič za vreme boravkaAranžman ne obuhvata:

- Thailandska viza 60 eur

- Individualne troškove

- Fakultativne izčete i obilaske

- Hranu

- Doplatu za promenu prevoza unutar Tajlanda (voz – 15 eur po pravcu ili avion – oko 65 eur po pravcu)NAPOMENE:


U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

______________________________________________________________________________________________FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI:


Bangkok sa reke:

Ovaj jednodnevni izlet počinje posetom Muzeju kraljevih barki, koji sadrži osam od ukupno 52 kraljeve barke korišćene u ratovima i raznim ceremonijama, ali i privatnim putovanjima.

U toku samog krstarenja kanalima Bangkoka „normalan“ život reke Chao Praya i do pola poplavljene sojenice na reci oduzeće Vam dah. Primetićete neverovatnu količinu energije koju Tajlanđani, često uzaludno, troše da se zaštite od vode.
Posetićemo Wat Arun, Hram zore i najstariji hram u Bangkoku. Hram je potpuno obložen keramičkim i porcelanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svetlost i čine ovaj hram magičnim i posebno interesantnim zaljubljenicima u fotografiju.

Posetićemo i hram Wat Pho, jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih hramova u Bangkoku u kome se nalazi škola tradicionalne Tajlandske masaže i statua ležećeg Bude dugačka 40 metara. Čućemo neverovatnu priču o nastanku ove megalomanske tvorevine koja će Vam dati odgovor na pitanje koliko Tajlanđanima znači budizam.

_________________________________________________________________________________

Kraljevski Bangkok:

Poseta Kraljevskoj palati - Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rodjenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sahrana. Svaki deo Tajlandske kulture i istorije je, na neki način, predtavljen u okviru kraljevske palate tako da je ovo mesto gde ćete najbolje shvatiti Thai kulturu i sistem vrednosti. U kompleksu palate se između ostalog nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svetu kako bi se ceo svet se divio njegovoj figuri.

Mermerni hram sa preko 60 statua Bude u najrazličitijm položajima iz svih budističkih regiona Azije. Razlike u njima su očigledne, a šta koji položaj znači i kakvu poruku nam prenosi Buda saznaćete u samom hramu.

Obići ćemo i novi hram, Wat Trimit, gde se nalazi statua bude od 5 tona zlata. Baiyoke tower, najviša građevina na Tajlandu, sada poslovni centar, hotel i restoran. Na 84-om spratu ove zgrade osetićete se kao da ste na vrhu Sveta i napraviti najlepše fotografije grada od 12 miliona stanovnika.

_______________________________________________________________________________

Prva avantura:

Hram Tigrova je nacionalni park zapadno od Bangkoka u blizini grada Kochanburi i granice sa Kambodžom. Monah koji brine o ovom hranu odabrao je ovo udaljeno mesto da bi mogao na miru da „priča“ sa tigrovima. Posetioci mogu slobodno maziti i fotografisati ovu ogromnu zver. „Male mace“, kokoši, srne, bivoli, svinje, konji i još mnogo drugih žive zajedno u velikom parku.

Most na reci Kvaj gde je poginulo više od 60 000 ljudi gradeći prugu i most koji su trebali da povežu Tajlanda i Burme, kako bi japanske snage mogle da eksploatišu dobra iz Burme za vreme Drugog svetskog rata.

Na Plovećoj pijaci posetioci mogu u specifičnoj atmosferi i vožnji malim čamcem probati raznovrsno voće i povrće i kupiti neke od mnogobrojnih suvenira po veoma povoljnim cenama.

________________________________________________________________________________

Povratak u prošlost - Ayuthaya

Ayutthaya je drevni grad na oko 80km od Bangkok-a koji je pre 400 godina bio prestonica Tajlanda. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i demoliran. I pored varvarskog pustošenja, Ayutthaya je sa svojim ruševinama i dalje lepa i sada ima novu dimenziju kojoj svi posetioci s oduševljenjem prilaze. Posetite tradicionalnu tajlandsku kuću, jašite slonove koji će za Vas odigrati posebno spremljen ples.
 

Proverite dostupnost >>