Za sve informacije kontaktirajte naše agente na

sonictours1@gmail.com

 

ISTANBUL

 

6 dana autobusom

Istanbul - carski grad sa istorijom dugom dva i po milenijuma, nekadašnja prestonica rimske, vizantijske i otomanske imperije, danas je moderna metropola u kojoj se prepliću burna istorija i savremeni život. Fantastično lociran na dodiru dva kontinenta, Evrope i Azije, prvobitno Vizantion, zatim Konstantinopolj, oduvek je bio u centru političkih, vojnih i kulturnih zbivanja. Izgrađen na moreuzu Bosfor koji povezuje Mramorno i Crno more, od davnina je bio jedna od najznačajnijih luka sveta, a vekovno mešanje različitih kultura dovelo je do stvaranja interesantnog etničkog sklopa.

 

Plan i program puta:

 

I dan: Beograd:

Sastanak grupe na parkingu Sava Centra u 16:30h, polazak autobusa u 17:00h. Noćnu vožnju preko Niša i Sofije olakšaćemo kraćim usputnim pauzama radi odmora i osveženja...

 

II dan: Istanbul:

U Istanbul stižemo u prepodnevnim satima. Po smeštanju u hotel, sledi panoramsko razgledanje grada i bolje upoznavanje Turske kulture. Između ostalog, posetićemo Trg Taksim, Kapali Čaršiju, Aksaraj, Aja Sofiju, Plavu Džamiju, Antički hipodrom i Patrijaršiju. Toplo vam preporučujemo laganu šetnju centrom grada kroz reku ljudi koja se kreće ulicama obojenim specifičnim miksom bliskoistocne i evropske kulture. Večernji izlazak u nekom od barova na Taksimu – centar Istanbula. Noćenje.

 

III dan: Istanbul:

Nakon doručka, uz plovidbu Bosforom (fakultativno) pustićemo pogled na Istanbul sa broda. Po završenom razgledanju, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za veče predlažemo odlazak na Tursko veče – tipska večera u nacionalnom restoranu i vreloj atmosferi začinjenoj trbušnim plesačicama. Noćenje.

 

IV dan: Istanbul:

Nakon doručka, obilazak Aja Sofije, Plave Džamije i Top-Kapije uz pratnju lokalnog stručnog vodiča (fakultativno). Preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini i turski fast-food specijalitet kebab. Slobodno vreme za uživanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

 

V dan: Istanbul:

Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme za individualne aktivnosti i eventualnu kupovinu suvenira do polaska za Beograd u večernjim časovima... Noćna vožnja.

 

VI dan: Beograd:

Dolazak u Beograd na parking Sava centra u jutarnjim časovima.

 


Smeštaj:

 


Cena aranžmana:

 


Prilikom prijave plaća se kao avans 30 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Aranžman treba biti isplaćen u celosti najkasnije 15 dana pre puta (plaćanje je u mesečnim ratama do 15 -og u mesecu). Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa.

 

Aranžman obuhvata:
- prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
- smeštaj u Istanbulu (širi cenar grada) na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
- razgledanje Istanbula u pratnji stručnog vodiča
- troškove organizacije putovanja


Aranžman ne obuhvata:
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- doplatu za 1/2 krevetnu sobu – 20€ po osobi za sve vreme boravka
- fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- individualne troškove putnikaCENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Vožnja Bosforom
- Hipodrom, Aja Sofija, Plava Džamija i Top-kapi dvorac

Proverite dostupnost >>